
Barbecue en grillen
Welke barbecue je nodig hebt, staat ook in de productomschrijving beschreven. Je kan de barbecuepakketten met de meeste barbecues maken. Voor de meeste gerechten heb je een barbecue nodig met een thermometer in de deksel en een regelbare luchttoevoer (zoals een schuifje waardoor je de gaatjes onderin en eventueel in de deksel kan stellen). Hierdoor kan je de temperatuur van het directe en indirecte grillen regelen voor het beste resultaat.
Het is dus vooral belangrijk dat je de temperatuur in de barbecue zo stabiel mogelijk houdt (de temperatuur mag zeker schommelen) door wat te schuiven met de regelbare luchttoevoer. Dit is het makkelijkst met een Kamado, maar is ook mogelijk met barbecues zonder isolerende laag van keramiek, waar de kamado om bekend staat. Zonder isolerende laag is het lastiger om een stabiele temperatuur aan te houden, maar nog steeds mogelijk.
Met de meeste Weber modellen (en andere kegelbarbecues) kan je de temperatuur goed regelen. Om constant hogere temperaturen (boven 200 graden) vast te houden, leg je er dan wat vaker kooltjes bij. In de praktijk zal je vooral constant lagere temperaturen gebruiken, waarbij het verstandig is om niet te veel kooltjes in één keer aan te steken en de schuifjes op een kiertje te houden. Ook kan de temperatuur wat meer schommelen dan bij de Kamado. Hiervoor zijn veel tips en trucs te vinden op Youtube.
Met gasbarbecues kan je de barbecuepakketten ook maken. Dan is het direct- en indirect grillen soms zelfs makkelijker te regelen. Je kan zelfs roken met een gasbarbecue!
Het komt er vooral op neer dat je wat experimenteert met de stand van de schuifjes en de hoeveelheid kooltjes. Door te oefenen, leer je jouw barbecue kennen. Het kan eigenlijk niet mis gaan als de temperatuur van de barbecue ongeveer klopt. Twijfel je of je dit onder de knie hebt? Reken dan iets meer tijd voor het bereiden van je gerecht. Houd de deksel ook zo veel als mogelijk dicht.
De barbecue moet ook groot genoeg zijn om het stuk vlees op te kunnen bereiden. Bij een combinatie van direct en indirect grillen op de barbecue heb je dus iets meer dan twee maal de grootte van het stuk vlees nodig.
Twijfel je? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je bij je keuze.
Bij direct grillen ligt het stuk vlees of groente boven de gloeiende kolen. Hierdoor komt het vlees direct in aanraking met de hitte van de gloeiende kolen. Alleen het rooster en wat lucht zit tussen de kooltjes en het vlees. Vaak wordt dit gebruikt voor gerechten waarbij vooral de buitenkant van het vlees wat sneller mag garen/grillen dan de binnenkant. Ook is deze methode ideaal voor kleine hamburgers en kleine spiesjes.
Indirect grillen is een techniek waarbij de hitte van de kolen niet direct in aanraking is met het stuk vlees of groente. Dit is ideaal voor het roken of langzaam garen van een stuk vlees of groente. Bij indirect grillen zit er een laag tussen het rooster, waar het vlees op ligt, en de gloeiende kolen. Een voorbeeld van deze laag is een plate setter. De hitte moet dan langs de zijkant van deze laag en er zal een soort heteluchtoven gecreëerd worden. Een andere manier van indirect grillen is wanneer je de barbecue in twee helften indeelt. De ene helft heeft geen kooltjes, de andere helft wel. De twee helften scheid je met bijvoorbeeld een laag aluminiumfolie. Boven de helft zonder kooltjes leg je het stuk vlees of groente. Boven de helft met gloeiende kooltjes leg je niets. Ook dan creëer je een soort hete lucht oven zonder directe hitte.
Er zijn nog meer manieren om indirect te grillen, zoals de snake. Op Youtube kan je hier meer informatie over vinden.
Inhoud, houdbaarheid en herkomst van mijn barbecuepakket
Bij de productomschrijving van het product zie je wat er in het pakket zit. Naast de items die genoemd zijn in de productomschrijving, ontvang je ook het recept op een receptenkaart als leidraad die je kan volgen. Hier staan ook tips op voor een nog mooier resultaat. Voel je vrij om te experimenteren. Mocht het de eerste keer zijn dat je dit gerecht maakt, probeer dan het recept zo veel mogelijk te volgen.
Versproducten worden gekoeld geleverd. De producten zitten dan in een geïsoleerde doos met isolatiemateriaal en koelelementen.
In je barbecuepakket vind je geen accessoires, zoals een barbecue tang, een skillet, houstkool, marinade injector, een vlees- of kernthermometer. Bij de productomschrijving op de website vind je ook welke benodigdheden je thuis nodig hebt om het pakket te kunnen bereiden. Wij werken dagelijks aan de webshop om ook deze producten, los van de barbecuepakketten aan te kunnen bieden.
Wij hebben uitgebreid geëxperimenteerd met vlees uit verschillende landen. Hierbij is vlees uit Ierland het beste uit de test gekomen. Het vlees is smaakvol en bevat over het algemeen iets meer vet dan het vlees uit Nederland. Dit maakt het vlees meer rijk aan smaak en wat malser.
Vlees uit andere delen van de wereld heeft niet onze voorkeur, omdat dit over het algemeen duurder is en verder moet reizen naar Nederland.
De vis in het pakket komt bij de in Haarlem gevestigde lokale Volendammer vishandel vandaan. Op de dag van de levering van je pakket wordt de verse vis vacuüm verpakt en door ons opgehaald om dezelfde dag nog bij je thuis te leveren!
Alle versproducten worden gekoeld geleverd. Onze voorkeur ligt bij producten die niet eerder bevroren zijn geweest, zodat de kwaliteit van het product optimaal blijft. Wij leveren geen bevroren producten. Zodoende kan je na de levering van het pakket direct aan de slag met koken en grillen.
Dat kan. Wij leveren gekoelde versproducten die je bij thuiskomst in de vriezer kan leggen.
Vlees invriezen en ontdooien kan geen kwaad, mits het op de juiste wijze wordt gedaan en het product goed wordt bereid en verpakt. Het hoeft niet perse vacuüm te zijn, maar vacuümfolie beschermt wel goed. Het kan wel zo zijn dat door vochtverlies of kristalvorming de smaak en kwaliteit iets achteruit gaan.
Vlees heeft van nature een dieprode kleur. Deze kleur is afkomstig van de stof hemoglobine. Dit is een stof in de weefsels van het vlees. Onze producten worden vacuüm geleverd. Door het ontnemen van zuurstof aan de verpakking kan het rode vlees bruin uitslaan. Dit proces is volledig natuurlijk. Zodra u het vlees uit de verpakking haalt, herstelt het vlees zich en wordt het weer rood door de blootstelling aan zuurstof.
Dit proces van verkleuring bewijst dat er geen kleurstoffen en conserveringsmiddelen aan het vlees zijn toegevoegd.
Wij leveren de pakketten op vrijdag en zaterdag. Het lekkerste is om hetzelfde weekend de pakketten klaar te maken. Minimaal drie dagen na levering zijn de pakketten houdbaar, mits de versproducten in de koelkast zijn bewaard. Op de vlees en vis vind je ook een houdbaarheidsdatum. Twijfel je of je het pakket later gaat bereiden? Leg dan de versproducten die je kan invriezen in de vriezer.
Ons doel is om de ingrediënten zo op elkaar af te stemmen, dat je de ruimte hebt om met bepaalde ingrediënten te experimenteren.
Soms zijn sommige ingrediënten niet in kleinere porties of maten verkrijgbaar. Je krijgt van ons dan de grotere optie. Wij blijven de mogelijkheden onderzoeken om de meest passende portie of maat te verkrijgen.
Transport en verpakkingen
Tijdens het afrekenen kun je zelf het bezorgmoment kiezen wat bij jou het beste past!
Voor vrijdag 9:00 besteld = keuze tussen vrijdag (13:00 – 18:00) of zaterdag (12:00 – 16:00) geleverd.
Vrijdag voor 20:00 besteld = zaterdag tussen 12:00 en 16:00 geleverd.
Vrijdag na 20:00 besteld = minimaal volgende week vrijdag in huis.
De pakketten leveren wij zelf, waardoor wij eerst starten in een afgebakend gebied. Wij leveren maximaal 20 tot 25 minuten rijden van Haarlem. Begint jouw postcode met de volgende cijfers? Dan bezorgen we ook bij jou in de buurt!
19xx, 20xx, 21xx, 22xx, 106x, 1175, 1046, 1171, 1550, 1551, 156x
Het leveren van de barbecue pakketten doen wij zelf.
Alle versproducten worden gekoeld geleverd. Onze voorkeur ligt bij producten die niet eerder bevroren zijn geweest, zodat de kwaliteit van het product optimaal blijft. Wij leveren geen bevroren producten. Zodoende kan je na de levering van het pakket direct aan de slag met koken en grillen.
Om de versproducten gekoeld bij jou thuis te leveren, maken wij gebruik van een innovatieve en duurzame oplossing. Dit is de Tempguard doos isolatie. Dit is een stevige doos met isolatievellen van papier. De isolatie is vergelijkbaar met de EPS (piepschuim) dozen.
Hiernaast maken wij gebruik van icepacks om het pakket langer gekoeld te kunnen bewaren. De icepacks zijn herbruikbaar / opnieuw in te vriezen voor eigen gebruiken.
De versproducten zijn met deze methode zo goed gekoeld en geïsoleerd verpakt, dat u uiterlijk dezelfde avond van de levering van het barbecuepakket nog de versproducten gekoeld in de doos kunt vinden.
Ben je niet thuis als wij voor je deur staan? Dan kan het pakket op een andere plek rondom je huis of bij de buren bezorgd worden. We leggen het pakket niet in de zon. Bij je bestelling kun je aangeven op welke plek wij het pakket mogen leggen of welke buren het pakket aan kunnen nemen.
Bij twijfel of wanneer wij het pakket op geen goede plek kunnen leggen, nemen wij telefonisch contact met u op.
Gezien de houdbaarheid van het product, nemen wij het pakket niet mee terug.
Omdat we vanwege het versturen van een vers product te maken hebben met hoge verzendkosten (isolatie, ice packs en bezorging verzorgd door onszelf), hanteren we de volgende verzendkosten.
- Tot €80 // verzendkosten €8,95
- Boven de €80 // gratis verzending!
Accessoires
Accessoires kan je via onze webshop bestellen. Deze nemen we dan mee bij je barbecuepakket. Alleen accessoires bestellen kan ook. Dan komt PostNL je pakketje bezorgen.
De accessoires worden op het moment geleidelijk aangevuld. Dat houdt in dat je komende periode steeds meer accessoires via onze website kan bestellen!
BBQ catering
Dit doen wij zeker. Op deze pagina staan onze mogelijkheden. Voel je vrij om je wensen / voorkeuren met ons te delen. We kijken graag welke BBQ ervaring we voor jou kunnen verzorgen.
Overige vragen
U kunt bij ons betalen met iDeal, creditcard, Klarna betaal nu en Bancontact,
Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel 06 424 21 541