Over ons

Welkom bij BBQ Lab

BBQ Lab brengt de beste barbecue ervaring bij jou thuis. Bij BBQ Lab beseffen we dat de lekkerste gerechten alleen gemaakt kunnen worden met producten van hoge kwaliteit. Uit ervaring blijkt ook dat het kiezen en aanpassen van een recept, ingrediënten en benodigdheden halen bij speciaalzaken veel tijd in beslag neemt. Je bent al gauw anderhalf uur verder met deze voorbereiding en dan staat de barbecue nog niet aan en je hebt nog niets in de keuken bereid. Deze laatste twee zijn juist de leukste onderdelen van het barbecueën. Door een BBQ pakket bij BBQ Lab te bestellen, kan jij je focussen op deze leukste onderdelen van het barbecueën! Bij het pakket ontvang je het recept, waarmee jij per stap jouw favoriete BBQ gerecht kan bereiden.

Voor het beste BBQ pakket, zijn wij voor jou naar de speciaalzaak gegaan. Het lekkerste barbecue vlees van horeca kwaliteit zit in jouw pakket. Alsof je een stuk vlees bij de lokale slager koopt, maar je hoeft er de deur niet voor uit. Het vlees wordt alleen gekoeld, niet ingevroren. Eventuele vermindering van de kwaliteit van het vlees door invriezen wordt hiermee voorkomen. Hierdoor kan je thuis direct aan de slag met je barbecuepakket of je kan het vlees in de vriezer leggen.

 

Experimenteren

Daar zijn wij niet vies van! Als alle ingrediënten van goede kwaliteit zijn, lukt het al gauw om een lekker gerecht te bereiden. Maar door juist te experimenteren met de verhoudingen, combinaties en verschillende leveranciers eindig je met het lekkerste eindresultaat voor iedereen. 

 

De groenten en verse kruiden in jouw BBQ pakket komen bij de lokale groenteleverancier in Haarlem vandaan.

Bij elk BBQ pakket staat aangegeven welke accessoires jij nodig hebt. Mis je iets? In onze webshop vind je de accessoires die je nodig hebt om jouw favoriete BBQ pakket te bereiden.

Ook met houtskool is zorgvuldig geëxperimenteerd. De beste en lekkerste houtskool voor jouw bereiding hebben wij voor je geselecteerd. Neem hiervoor een kijkje in onze webshop.

Wat heb jij nodig? Een barbecue met regelbare luchtopeningen en bij voorkeur een thermometer in het deksel. Zit de thermometer niet in de deksel? Bij indirect grillen kan je een simpele oventhermometer gebruiken om de temperatuur rond het vlees te meten.

Maak kennis

met het gezicht achter BBQ Lab. BBQ Lab is ontstaan vanuit een passie voor barbecue. Een hobby die volledig uit de hand is gelopen. Toen ik mijn eerste barbecue kocht, was het hek van de dam. Ik experimenteerde met verschillende BBQ recepten en bereidingswijzen, zoals low-and-slow, caveman-style en direct grillen. Door jaren te experimenteren met verschillende ingrediënten, maaltijden, bereidingswijzen, accessoires en andere onderelen van barbecueën, ontstond een BBQ Lab. Het BBQ Lab is een plek waar geëxperimenteerd wordt tot de beste versie van een BBQ maaltijd gevonden is. Mijn doel is om zo veel mogelijk mensen te enthousiasmeren voor de wondere wereld van de barbecue. Met BBQ Lab hoop ik dit voor iedereen met een barbecue haalbaar te maken. Er is zo veel moois mogelijk met gloeiende kolen en vuur.

Volg mijn experimenten en avontuur via Instagram of Facebook!